رویش مجدد اعضا
دانشمندها تونستند که بال قطع شدهٔ یک جوجه رو دوباره رشد بدند. مارمولکها خودشون این قابلیت رو دارند که بتونند دمشون که قطع میشه، اون رو دوباره بسازند و به اصطلاح «دم در میارند». اما این توانایی میون باقی جاندارها چیز معمولی نیست و اگر جونوری این کار رو بتونه بکنه، واسه خودش کلی جونوره. و با توجه به این که جونورترین جونور دنیا آدمی هست، میبینیم که انسان قبل از این که یک جای خودش رو دوباره رشد بده، یک جای یک حیوون دیگه رو رشد داده.
ایده اینه که سلولهایی رو که الآن شکل گرفتهاند رو یک دستکاری کوچیک میکنند تا سلولها فکر کنند که باید به انواع و اقسام مختلفی تقسیم بشند. مثلاً فقط یک سلول ماهیچهای نباشند و یک سلول که تا حالا ماهیچهای بوده، تقسیم سلولی انجام میده و یک سلول ماهیچهای و یک سلول پوستی میسازه. با این کار میتونند اعضایی که از دست رفته رو دوباره بازسازی کنند. دانشمندها میگند احتمال اینکه این شیوه روی انسان هم عملی باشه وجود داره و دارند روش کار میکنند.
چه قدر جالب میشه که اگر بتونند برای انسان هم این قابلیت رو فعال کنند. اون وقت دیگه قوانین حد زدن اسلامی خیلی بانمکانه بیاستفاده میشه. چون شما دست یک دزد رو قطع میکنی، بعد یارو میره سال دیگه یک دست دیگه در آورده. البته این که شوخی بود. مطمئناً اگر این روش برای انسان عملی شه، خیلی از کسایی که به هر دلیلی یکی از اعضای بدنشون رو از دست دادن میتونند سلامت بدنشون رو به دست بیارند. این عالیه!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home