ویژگیهای لپتاپ جهانی
خوب داستان طرح «یک لپتاپ برای هر بچه» (لینک در همین وبلاگ) یا «OLPC» (لینک به سایت رسمی پروژه) هم کم کم داره رنگ و روی واقعیت به خودش میگیره. البته تصمیمات و طرحها از اول جدی بود. بالاخره هر چی بود سازمان ملل بودجه تخصیص داده بود و شرکتهای بزرگ دستهای یاریشون رو دراز کرده بودند. اما اینکه چی از توی این طرحها و همکاریها در خواهد آمد خیلی واضح نبود. اما بالاخره نمونهٔ فیزیکی این لپتاپ ساخته شده. گویا قراره تا تابستون مراحل ارسال به مناطق مقصد شروع بشه. باید از تابستون هر روز توی خونه بیشینم و دعا کنم که الآن در خونهٔ ما رو هم میزنند و یک لپتاپ خوشگل برام میارند. ببینید چه قدر بانمک شده:
ظاهرش که خوب دراومده. ویژگیهای دیگش هم جالبه:
۱. منبع انرژی: از باتریهای نیکل متال استفاده شده، که توی دمای ۱۰۶ درجهٔ سانتیگراد میسوزه و از باتریهای یون لیتیوم که معمولاً توی موبایلها استفاده میشه امنتره. در حالت استفادهٔ عادی از لپتاپ تا ۶ ساعت باتریش عمر داره. توی حالت نیمهروشن (stand by) یک روز کامل رو میتونه باقی بمونه. برای شارژ این باتری هم ایدهٔ خیلی جالبی زدند. یک دستگاه شبیه یویو درست کردند. بجه با این یویو بازی میکنه. از حرکت این یویو انرژی برای دستگاه تولید میشه. به ازای هر یک دقیقه یویو بازی، ۳ دقیقه شارژ به باتری افزوده میشه. به این ترتیب برای اینکه باتری لپتاپ کاملاً شارژ بشه، ۲ ساعت یویو باید بازی کرد. البته شرکت تولید کنندهٔ این یویو گفته که چون ایدهٔ خوبیه، ما این دستگاه رو تولید انبوه میکنیم و جدا از این پروژه به فروش میرسونیم. قیمتش هم حدود ۱۰ دلار میشه. خیلی خوبهها. خصوصاً برای موبایلها که هی شارژشون تموم میشه و آدم باید شارژر به دست چشم به لطف خلق الله داشته باشه. به هر حال من که با این یویوئه خیلی حال کردم. هم فال هم شازژ!
۲. سرعت پردازنده: پردازندهٔ ۳۷۷ مگاهرتزی از شرکت AMD قلب تپندهٔ این لپتاپ کوشولوئه! البته برای اینکه مصرف انرژی رو بهینه کنند زمانی که پردازشی صورت نمیگیره برای پخش تصویر این لپتاپ یک پردازندهٔ خیلی سادهٔ کم مصرف توش تعبیه شده. مثلاً وقتی بچه داره کتاب میخونه، صفحه که بارگزاری شد و نمایش داده شد تا چند دقیقه نیازی به پردازش خاصی نیست تا این صفحه تموم شه دیگه. اما بالاخره یک پردازنده باید باشه که صفحهٔ مانیتور هنوز تصویر صفحهٔ کتاب رو نمایش بده. توی این جور موقعیتها پردازندهٔ اصلی این لپتاپ خاموش میشه واون پردازندهٔ کوچیک کم مصرف وارد کار میشه تا مصرف انرژی بهینه باشه. اصولاً وقتی ۲ ثانیه میگذره و سیستم پردازشی نداره، پردازش از پردازندهٔ اصلی به پردازندهٔ کم مصرف هدایت میشه. هنگامی که قراره پردازشی صورت بگیره، ۳۰۰ میلی ثانیه طول میکشه که پردازندهٔ اصلی دوباره دست به کار بشه. فکر نمیکنم این زمان خیلی به چشم بیاد. ایدهٔ تعویض خودکار پردازنده ایدهٔ خیلی خوبیه.
۳. سیستمعامل: خوب سیستمعاملش هم که یک نسخهٔ کوشولو از شرکت ردهت است. البته هنوز خودشون میگن که نرمافزار جای کار داره. من با یک نسخهٔ آزمایشیاش کمی کار کردم. البته کار که چه عرض کنم. همچین کار خاصی نمیکرد چون هنوز خیلی ابتدایی بود. (این قضیه مال ۲ ماه پیشه). اما الآن سیستمعاملش عملیاتیه و دارند رفع اشکال میکنند و قابلیت بهش اضافه میکنند.
۴. امکانات: این لپتاپ یه وبکم کوچیک و بلندگو (اسپیکر) داره که بچهها بتونند از اطلاعات چندرسانهای هم استفاده بکنند.
در مجموع طرح داره خیلی خوب پیش میره. ایکاش که دید استراتژیک این طرح اشتباه نبوده باشه و این همه زحمت و هزینه به باد نره!
برای خوندن اطلاعات کاملتر اینجا کلیک کنید.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home